Nuff

Friday, 21 February 2014

Uncle Albert Fish and Chip

assalamualaikum. achum! dah berhabuk blog cik blacky nie. hahaha.. sorry la, busy memanjang. sibuk la sangatkan. memang busy ket dengan keja baru nie. tapi akhirnyer dapat gak masa nak mengarut kat blog nie.

okayhla, panjang betol aku membebel.. actually, cik blacky nak review pasal makanan kat Uncle Albert Fish and Chip dekat Straits Quay Mall, Penang. memang sedap.... 




memandangkan kami pergi berdua sahaja, tambah pulak masa tue tengah lapar pulak tahap dewa, memang ini jela yang gambar yang dapat ditangkap. yang lain cik blacky googlekan sajer.

kami order set RM25.00 nett, iyor nett.. harganyer bolehlah dikatakan murah dan berpatutan sebab nie harga lepas dah tambah tax dan segala mak nenek sume sekali. dalam set nie ader soup of the day, main course, dengan ice lemon tea. memang kenyang tahap gaban check oi.. tak larat nak habiskan punn. =_="

okayh, mai nak wat review. firstly, soup of the day, kitorang dapat potato soup. sangat creamy and pekat dan mengenyangkan jugak. rasa macam moi sup kita suap kat baby. dia ader taruh, crush black paper, so boleh la rasa pedas2 sikit. gambar nie cik blacky amek dari incik google yea.


credit to incik google


main course untuk set nie adalah Roast Chicken Leg / Breast dan Battered Catch of The Day. besar portionnyer, memang kitorang tak dapat nak habiskan. dalam meal nie ader ayam yang dibakar lembut, carrot, ubi panggang, mushy peas dan gravy.

fish and chip pulak ader ikan celup tepung, fries (saiz gajah), daun arugula, kobis purple dengan tartar sauce. sila la tengok, jangan jeles..^^


Roast Chicken Leg / Breast

Battered Catch of The Day

ini pula cik blacky tolong google gambar restoran Uncle Albert Fish and Chip di Straits Quay Mall, Penang.


kalaw nak cari kedai nyer boleh la search kat website Uncle Albert Fish and Chip. hampa boleh dapat menu dan siap alamat restoran diorang skali. so, selamat menjinak lemak di Uncle Albert Fish and Chip.

stakat ini jela bebelan cik blacky, if hampa nak tambah pape sila la tambah di ruang komen kat bawah tue. adigos! ^^

1 comment:

  1. hai

    kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
    ada paperbag, sticker, tag & card :)

    tq tuan tanah

    Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


    tq :)

    ReplyDelete